COGNITIVE WEBINAR

cogweb1.jpg

COGNITIVE WEBINAR #1 Konrad Kording (PhD)

4 Ocak 2021, Pazartesi, 20:00 (GMT +3) Zoom Room

Cognitive Webinar serimizin ilk etkinliğinde Pensilvanya Üniversitesi'nden Konrad Kording (PhD)'i ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz! Dr. Kording'in "Reverse Engineering Behavior and Brains" başlıklı konuşmasıyla başlayan etkinliğimiz, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Öncelikle sunumu dolayısıyla Dr. Kording'e ve sunumu dinleyen, katkıda bulunan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Etkinliğin kaydına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Konrad Kording - Youtube

photo5929530642704479990.jpg

COGNITIVE WEBINAR #2 Maria Chait (PhD)

28 Eylül 2021, Salı, 18:00 (GMT +3) Zoom Room

Cognitive Webinar'ın ikincisinde University College London'dan Maria Chait (PhD)'i konuk ettik. Etkinlik Chait'in "How the Human Brain Discovers Structure in Sound Sequences - Between Listening and Music"  isimli konuşmasıyla başladı ve ufak bir aranın ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi. Bizi kırmayıp davetimizi kabul eden Dr. Chait'e ve konuşmayı dinleyen, soruları ve yorumlarıyla konuşmayı zenginleştiren katılımcılarımıza teşekkürler! 
 

cognitive webinar 2.jpg

COGNITIVE WEBINAR #3 Georg Northoff (PhD)

14 Ekim 2021, Perşembe, 17:00 (GMT +3) Zoom Room

Üçüncü Cognitive Webinar'da University of Ottawa'dan Georg Northoff'u dinledik. Bir nörobilimci, psikiyatrist ve filozof olan Northoff'un başlığı "The Brain and Its mind Temporo-Spatial Theory of Consciousness (TTC)"ydi. Kendi teorisini bilinç üzerine öne sürülmüş diğer teorilerle de karşılaştırarak ele alan Northoff, bilinçliliğin çevre-beyin etkileşiminden doğduğu fikrini açıkladı. Davetimizi geri çevirmeyip aramıza katılan Georg Northoff'a ve tüm katılımcılarımıza teşekkürler!

cognitive webinar 4.jpg

COGNITIVE WEBINAR #4 Cedric Boeckx

16 Kasım 2021, Salı, 21.00 (GMT+3), Zoom Room

Dördüncü Cognitive Webinar'da ICREA'dan Cedric Boeckx'i dinledik! Bilişin biyoloji ve dille ilişkisine pek çok araştırmasıyla katkıda bulunan Cedric Boeckx konuşmasında, dil, biyoloji ve biliş başlıkları altında sunumunu gerçekleştirdi. Davetimizi kabul ederek bizimle bu bilgilendirici sunumunu yaptığı için Cedric Boeckx'e ve katılan herkese çok teşekkür ederiz!

259168646_1488465941534345_217613133145586750_n.jpg

Cognitive Webinar #5 Olivier Collignon (PhD)

2 Aralık 2021, Perşembe, 20:00 (GMT+3), 12:00 (EDT), 18:00 (GMT+1) Zoom Room

Beşinci Cognitive Webinar'da UCLouvain'den Olivier Collignon bizlerleydi. Bilişsel nörobilimci olan Collignon modal algı ve plastisenin altında yatan mekanizmalara, çoklu algı deneyimlerindeki değişikliklerin zihin ve beyin mimarisini nasıl şekillendirdiğine odaklanmaktadır. Görme ve işitme engelinin beyin gelişimindeki rolünü sunumunda anlattı. Davetimizi kabul ederek bizimle bu bilgilendirici sunumunu yaptığı için Olivier Collignon'a ve katılan herkese çok teşekkür ederiz!

Oliver Collignon - YouTube

photo5958535239754168285.jpg

COGNITIVE WEBINAR #6 Anne Urai (PhD)

20 Ocak 2022, Perşembe, 5.30 PM (GMT +3), 3.30 PM (GMT+1), 9.30 (ET) Zoom Room

Cognitive Webinar serimizin altıncı etkinliğinde Leiden Üniversitesi'nden bilişsel nörobilimci Anne Urai PhD; beynin, duyusal bilgileri yararlı kararlara nasıl çevirdiğini ve deneyimlerin kararlarımızda nasıl etkili olduğunu anlattığı "Choice History Bias As A Window Into Cognition And Neural Circuits" başlıklı konuşmasıyla bizlerleydi. Davetimizi kabul ederek bizimle bu bilgilendirici sunumunu yaptığı için Anne Urai ve katılan herkese çok teşekkür ederiz!

Anne Urai - YouTube

webinar.jpg

COGNITIVE WEBINAR #7 Grace Lindsay (PhD)

15 Şubat 2022, Salı, 17:00 (GMT), 20:00 (GMT+3) Zoom Room

Yedinci Cognitive Webinar'da University College London'dan Grace Lindsay bizlerleydi. Bir nörobilimci olan Lindsay'i "Modeling Visual Attention in Neuroscience, Psychology and Machine Learning" başlıklı konuşmasıyla dinledik. Makine öğrenimi, psikoloji ve nörobilim perspektiflerindeki modellemelerden  bahsetti. Davetimizi kabul ederek bizimle bu bilgilendirici sunumunu yaptığı için Grace Lindsay ve katılan herkese çok teşekkür ederiz!

Grace Lindsay - YouTube

webinar.8.jpg

COGNITIVE WEBINAR #8 James L. McClelland (PhD)

17 Mart, Perşembe, 19:00 (GMT+3), 09:00 PDT Zoom Room

Cognitive Webinar serimizin sekizinci etkinliğinde Stanford Üniversitesi'nden James L. McClelland (PhD)'i ağırladık. Dr. McClelland Doğal dil kavramını bilişsel bilim, nörobilim ve yapay zeka perspektiflerinden irdeleyen "Understanding Natural Language: Insights from Cognitive Science, Cognitive Neuroscience and Artificial Intelligence." başlıklı konuşmasıyla bizlerleydi. Davetimizi geri çevirmeyip aramıza katılan James L. McClellandf'a ve tüm katılımcılarımıza teşekkürler!

James L. McClelland - YouTube

9639fb55-bc48-4529-9f7f-bfce7feaf6df.jfif

COGNITIVE WEBINAR #9 Inês Hipólito (PhD)

12 Nisan 2022, Salı, 19:00 (GMT +3), 18:00 (GMT+2), 12:00 (EDT) Zoom Room

Cognitive Webinar serimizin dokuzuncu etkinliğinde Humboldt Üniversitesi'nden Inês Hipólito (PhD), "Eliminativism about Neural Representation" başlıklı konuşmasıyla bizlerleydi. Hipólito, konuşmasında nöral temsillerin zihin felsefesindeki yerinden bahsetti. Davetimizi geri çevirmeyip aramıza katılan Inês Hipólito'ya ve tüm katılımcılarımıza teşekkürler!

Inês Hipólito - YouTube

photo6035236788655732428.jpg

COGNITIVE WEBINAR #10 Morten H. Christiansen (PhD)

17 Mayıs 2022 Salı, 7 PM (GMT +3), 12 PM (EDT) Zoom Room

Dönemin son Webinar'ında Cornell Üniversitesi'nden Morten Christiansen'in bizlerleydi. Çalışmaları dlin evrimi, edinimi ve çevresel etkileşim etrafında şekillenmektedir. "Rethinking Statistical Learning" başlıklı konuşmasında istatistiksel öğrenme kavranımını farklı boyutlardan değerlendirip, öğrenme ve dil noktalarına değinmiştir. Davetimizi geri çevirmeyip aramıza katılan Morten Christiansen'a ve tüm katılımcılarımıza teşekkürler!